søndag 22. november 2009

Syhelg i november

Ingjerd hadde med seg risengrynsgrøt denne quiltehelga. Det er siste syhelga før jul og det passer godt med nissens favoritt. :)
Olaug hadde med seg rullekake med krem. Mmmmmm.... Det er ingen slankekur å være på syhelg!
Tradisjonen tro hadde vi kalendergaver med denne førjulshelga. Det starter med at alle trekker seg et nummer. Den som har nummer 1 velger en gave. Deretter er det nummer 2 sin tur. Vedkommende kan ta fra nr. 1 det hun fikk, eller ta noe fra bordet. Blir nummer 1 fratatt sin gave, skal hun velge seg en ny. En kan ikke ha samme gave mer enn en gang per omgang. Det er ingen overdrivelse å si at pakkene går fra fang til fang uendelig mange ganger. Det er spennende hva en ender opp med til slutt!
Olaug jobber som besatt for tida! Hun har planer om å selge selvlaga julepynt, spisebrikker etc. på julemessa neste helg. Disse spisebrikkene ble til denne helga. Flotte, ikke sant?!
Grete fortsatte jobben fra sist med å ferdigstille den siste toalettveska. Den vil hun spandere på seg selv; derfor prydes veska med hennes navn utenpå og årstallet den ble laget inni.


Inger Johanne har jobba med puter og løpere.
Puta og denne løperen ble ferdig.
Disse må nok gjøres ferdig hjemme....Kjersti driver med mange typer av stoff.... Hmmm, ... ser ikke helt bra ut dette..
Resultatet denne helga ble bl.a fem bordskånere til tekanne. Inni ligger en pose med nellikspiker og kanel. Når varme tekanner settes oppå, brer det seg deilig duft av krydder i huset! Smart, ikke sant?!
Solfrid var opptatt med studier fredag og lørdag, men søndag kom hun med stoff til en ny vinhøne. (Overrasket?) Tror du ikke hun klarte å få den ferdig også! Her går det unna! Denne vinhøna tar nok snart turen til Ålesund.....

søndag 1. november 2009

Quiltehelg i oktober

Kjersti rundet 50 år i løpet av denne uka. Dette måtte selvsagt markeres! En hyggelig vane hos oss i Cafe la søm , er å dele stoff med hverandre ved slike anledninger. Kjersti har fanget fullt! Det skal bli spennende å se hva hun klarer å trylle fram av disse stoffene.


Bordet er igjen dekket med de deiligste kaker, rundstykker, frukt etc. Her er oppskrifta til Kjersti sin gode peanøttkake:
Marengskake m/peanøtter, sjokolade og rosiner.
Marengs:
6 eggehviter
125g sukker
310g brunt sukker
250g hakkede peanøtter

Fyll:
1/3 liter fløte
1ss sukker
1 ts van.sukker
1 pose m&m
Rosiner

Glasur:
200g melkesjokolade
¾ liter fløte

Stivpisk eggehviter og sukker. Tilsett peanøttene. Fordel røren i to runde, papirkledde former, 26 cm. Stekes ca. 40 min. midt i ovnen ved 160 grader Celsius. Avkjøles.
Stivpisk fløte , van.sukker og sukker. Tilsett litt over halve posen m&m (spar resten til pynt på toppen av kaken) og rosinene. Ha fyllet på den ene bunnen og legg den andre på toppen.
Smelt sjokoladen i fløten i vannbad. Rør forsiktig og ha blandingen oppå kaken. Pynt med m&m.
Ingjerd hadde som vanlig med noe å spise. Denne gang var det rundstykker med eggerøre og skinke. Mmmm..... Kari og Inger Johanne hadde med hver sin eplekake; begge med mandler og vaniljekrem. Dette er bilde av Kari sin variant. Kaka anbefales på det sterkeste! Oppskrifta kommer snart.
Grete lot seg inspirere til å prøve å dekorere stoff med metallbroderi. Flott, ikke sant!?

Kjersti har laget enda noen nye kort. Her er det bare å la seg inspirere!
Wenche har laget denne fine løperen.
Olaug har laga ei veske i lin og bomull, mens Ingjerd sin veske under er laget i ullstoff. Her er det bare å stjele ideer!
Kari hadde som mål å bruke opp noe av det julestoffet hun hadde liggende. Før helga var omme, hadde hun gjort seg ferdig med 6 spisebrikker lik denne.
Solfrid var på Vestlandstreffet på Stord og lærte å lage noen nydelige bilder.
Se hvordan hjertene ser ut på nært hold!
Nok et av Solfrid sine bilder. Kjempeflotte er de, ikke sant?! Dette vil nok flere i gruppa prøve seg på!
Nok en detalj...
Kjersti fikk mønster og stoff til denne fine veska til 50 års-dagen sin. Vips, så var den ferdig! Kjersti vet å få ting unna!
Vi har gitt oss selv en ny utfordring! Innen samlinga vår i februar neste år, skal alle ha laget slike blokker som på bildet over, til hverandre. Vi har mulighet til å velge hvilken farge vi vil ha inni blokkene, men alle skal rammes inn i svart- og hvitmønstret stoff. Disse blokkene er det Inger Johanne har laget til seg selv. (For en gangs skyld er madammen ute i god tid....)Torhild er godt i gang med de blokkene hun vil gi fra seg. Vi gleder oss!



Grete gikk til innkjøp av mønster og stoff til denne toalettveska da vi var på Vestlandstreffet. Nå er en av tre ferdige! Den ble nydelig! Det er sikkert flere som lar seg inspirere til å lage en slik en!